Tutustu kohteisiimme

Pojan huoneen päivitys pienellä vaivalla

Pojan huoneen päivitys pienellä vaivalla

Hupsista heijaa!

Miten tässä näin kävi? Vaivalla ja rakkaudella tehty lastenhuone suloisine nalleboordeineen on huoneen nuoren asukin mielestä yhtäkkiä liian lapsellinen. Ajan kulumisen huomaa, kun lapsi alkaa yllättäen itse miettimään huoneensa sisustusta ja toteaa, että nyt saa nallet poistua!

Pojan äiti tuli liikkeeseemme ja pyysi neuvoa, miten saisi vaivattomasti muutettua pojan huoneen ilmettä ikään sopivammaksi. Ja mieluiten niin, että vanhoja tapetteja ei tarvitsisi ruveta repimään seiniltä, koska ne olivat edelleen hyvässä kunnossa ja neutraalin väriset. Ainoa ongelma oli se boordi..

Päätimme ratkaista ongelman tapetoimalla boordin päälle Borås Tapeterin New Classic-malliston tähtitapettia, jonka pohjaväri passasi hyvin olemassaolevan tapetin kanssa. Ja koska tapetin kuosi toistui vuodassa aina kokonaisena, se näytti oikein hyvältä boordin tapaan käytettynä! Myös tähti on kuviona sellainen, että sitä kestää pyöritellä vaakaankin.

Huoneen ikkunaseinälle asennettiin Decor Maisonin N.Y. Nature- malliston turkoosia kaupunkisiluetti-tapettia, joka oli kovasti nuoren asukin mieleen. Tapetin sävyt toistuvat sängynpeitteessä, valkoiset ikkunankarmit ovat raikkaat ja korostuvat hienosti tummaa taustaa vasten. Onnittelut huoneen asukille hienosta muutoksesta!  

Choco Deli & Bakery- Suklaisia intohimoja Lapista

Choco Deli & Bakery- Suklaisia intohimoja Lapista

Ensimmäinen joulusesonki Choco Deli & Bakery:ssa on saatu kunnialla päätökseen, riipaisimme kahvit kahden väsyneen, mutta onnellisen suklaaspesialistin kanssa.

Leipuri- ja keittiömestarit Jouko Rajanen ja Jukka Saarelainen avasivat oman kahvila-suklaamyymälänsä marraskuun lopulla Rovaniemen Koskikadulle ja tekemisestä ei ole ollut puute sen jälkeen. "Mukavaa että turistien lisäksi paikalliset ovat löytäneet meidät!” Se on helppo uskoa, Choco Delin tuotteet ja "suklaapojat" itse ovat aivan omaa luokkaansa. Myös kahvilan visuaalinen ilme on saanut kiitosta: ”Asiakkaat ovat tykänneet meidän paikan lämminhenkisestä ja keskieurooppalaisesta tunnelmasta, kahvila on sopivan pieni ja intiimi.” 

Ja sitten ne herkut.. Jos kuulutte niihin, joilla tulee kaupan karkkihyllyllä tenkkapoo, niin Choco Delin vitriinejä katsoessa valinta ei ole vaikea: " Ottaisin kaikkea, kiitos! " Käsityönä tehdyt konvehdit ja leivokset ovat maultaan ja ulkonäöltään erikoisherkkuja, joissa ei ole tyydytty ihan perinteisiin ratkaisuihin. Ja onko olemassa mitään parempaa kuin aamupalaksi haettu tuore, talossa leivottu leipä?     

Kun kahvilaa alettiin suunnitella, sain ottaa miellyttävän haasteen vastaan kun pojat pyysivät minua mukaan projektiin. Jukka ja Jouko totesivat heti alussa: "Saa olla erikoista! Pinkki seinä! Semmonen sisustus joka erottuu ja jää mieleen.. " No mutta sehän on mannaa suunnittelijan korville! Pinkin seinän väriksi valikoimme Tikkurilan sävyn L338, muut seinät rauhoitettiin viileillä harmaanruskeilla sävyillä. Pitkälle seinälle valittiin Värisilmän Lumo-kartan "Pirteä" ja tummemmaksi tehosteeksi vitriinien taakse L487. Joukon haaveissa oli suklaaputousta esittävä seinämaalaus, jonka toteutin näyteikkunan viereiselle seinälle. Toisen seinämaalauksen tein asiakasklosettiin, josta löytyy kuvia facebook-sivuiltamme. Kahvilan pylväisiin valitsimme Marburgin Glöckler- malliston kultaisen tapetin - sen lisäksi että se on tolkuttoman hyvän näköinen, se on myös Princen suunnittelema! :) 

Lapin Ammattiopiston opiskelijat tekivät opettajansa Hanna Söderin johdolla valtavan työpanoksen kahvilan visuaalisen ilmeen eteen.  Opiskelijat toteuttivat mm. Choco Delin logosta erikoismaalatun styroksiversion pinkille seinälle,  lisäksi suklaasta inspiraationsa saaneet kattolamput ovat opiskelijoiden tekemiä. Heidän suunnitelmiensa pohjalta puuseppä toteutetti myös tilassa hyvin toimivat istuinryhmät. Jouko ja Jukka olivat mielettömän otettuja osaavista ja ideoita pursuavista nuorista!

Käykäähän katsomassa lisää kuvia uniikista suklaataivaasta facebook-sivuiltamme! Ja sitten herkuttelemaan Koskikatu 18! 

http://www.facebook.com/pages/Pohjoinen-V%C3%A4risilm%C3%A4-Rovaniemi-Kemi-Tornio-Kemij%C3%A4rvi/267080350028766?ref=stream 

Nuoren perheen kolmion huima muutos, osa 2

Nuoren perheen kolmion huima muutos, osa 2

Avaran kodin sydämessä, keittiössä, on kiireetön tunnelma ja kadehdittavan valoisaa. Keittiössä on valkoista, pehmeän valkoista. Vanhat kaapinovet (ennen-kuva alla) vaihtuivat suoralinjaiseen, puhtaanvalkoiseen keittiöön, josta karsittiin kaikki turha pois. Välitilan pieni 10x10 - laatta vaihdettiin kerralla isompaan 33x60 Branco mate-laattaan, tasainen laattapinta antaa kaapinoville arvoisensa huomion. Upea ruokailuryhmä jatkaa kaapiston linjaa- kokonaisuutena tila on utuisen rauhallinen ja eleetön. Kauniisti luonnonvalon läpäisevät valkoiset verhot ovat Casadecon mallistosta. Nähtyäni kiiltävän valkoisen pöytäpinnan, aloin heti miettiä kimaltavaa, hopeista joulukattausta..nam..

Makuuhuone koki myös dramaattisen muutoksen. Vanhat kukalliset tapetit ja boordit kokivat äkkilähdön, uutta ilmettä tuotiin tummanharmaalla Vallilan Rustica-malliston tapetilla ja Lennolin vuodetekstiileillä. Huputettu Lennolin sängynpääty, Kajo-päiväpeitto ja tapetin värejä toistavat sisustustyynyt  viimeistelevät petauksen täydelliseksi. Makuuhuoneen verhot ovat Casadecon mallistosta. 

Kaunista, meille niin rakasta, vaaleaa skandinaavista tunnelmaa koti pullollaan!

 

 

Nuoren perheen kolmion huima muutos, osa 1

Nuoren perheen kolmion huima muutos, osa 1

Kodin uudistamisessa lähdettiin liikenteeseen koko fyysisen kodin perustasta, lattiasta. Vanha muovimatto vaihtui Karelian kaksisauvaiseen Saarni natur vanilla matt- parkettiin, jonka vaalea yleisilme rauhoittaa ja korostaa avonaista tilaa. Kiinteät kodin rakenteet ovat niitä asioita, joihin kannattaa uhrata aikaa muutosta mietittäessä, ellei sitten tosissaan tykkää rempata! Lattian lisäksi koko kodin seinäpinnat käytiin läpi, keittiö sai täysin uuden ilmeen ja myös huonekalut lähtivät vaihtoon. Muutos on huikea!

Koti on meille monelle myös tapa ilmaista itseään; on hyväksyttävää pysyä tyylilleen uskollisena vuosikausia, tai muuttaa kodin ilmettä trendien mukaan. Tähän kotiin valittiin aikaa kestäviä, klassisia materiaaleja jotka saa helposti päivitettyä vuosien mittaan pienillä muutoksilla.  Nyt koti on asukkaidensa näköinen, kodin tunnelma on levollinen ja harmoninen.

Suurin muutos tapahtui rauhoittamalla lattia- ja seinäpinnat yhtenäisiksi koko kodissa. Lattian lisäksi vanhat tapetit saivat kyytiä, valkoiset seinäpinnat tuovat olohuoneeseen uutta valoa ja raikkautta. Pikkuolkkarin lattiaan valittiin 30x60 kokoinen Life Antracite-laatta, joka tuo mukavaa kontrastia avoimeen tilaan.  Vanhat nahkasohvat ja koivuhuonekalut (ennen-kuva alla) vaihtuivat linjakkaaseen kulmasohvaan ja lasipöytään- tässäkin kodissa myös huonekalujen karsimisella saatiin uutta tilan tuntua koko kotiin. Tv-tason takana oleva Casadecon tapetti nostaa valkoisen tv-tason kauniisti esille, tapettipinta tuo samalla pehmeyttä muuten valkoisiin seiniin. 

Valkea lastenhuone piristyy värikkäillä yksityiskohdilla: Lastenhuoneen muutoksessa hillitty raitatapetti asennettiin vaakaan, tähän ei varmasti lapsikaan kyllästy ihan lähiaikoina! Rauhalliseen värimaailmaan tuotiin potkua Lennolin tekstiileillä- turkoosit verhot ja tyynyt ovat reipas ja mieluinen väriläiskä huoneen pienelle asukille. 

Mitähän ihanaa perhe on keksinyt keittiöön ja makkariin?

Rentoutumiseen suunniteltu unelmien kylpyhuone

Rentoutumiseen suunniteltu unelmien kylpyhuone

Kylpyhuoneen muutoksessa vaaleansiniset kukkalaatat vaihtuivat metallinhohtoiseen mosaiikkiin ja mattavalkoiseen isoon laattaan. Tilasta haluttiin tyylikäs ja aikaa kestävä, Laattamestari Jussi Haulos toteutti onnistuneen muutoksen asukkaiden toiveiden mukaan. Suihkunurkkauksessa oleva mosaiikki on Broadway Black Mosaic- laattaa, jonka metallinhohtoinen pinta korostuu hienosti halogeenispoteilla. Peruslaattana seinissä on Option mattavalkoinen laatta, kokoa 20x40. Lattialaatta on nimeltään Saana Chocolate. Kaikki laatoituksessa tarvittavat tuotteet vesieristyksestä upeisiin laattoihin asti, hankittiin Rovaniemen Väristä ja Matosta.

Suuresta värikontrastista huolimatta kylpyhuone on tunnelmaltaan pehmeä. Myös hyvällä valaistuksella on iso rooli tunnelmanluojana. Väristä ja Matosta löydetty Wengen -värinen kaappi on Finnmirrorin mallistoa, kompaktiin säilytystilaan menee pyyhkeet ja pyykinpesuaineet hyvin piiloon. Kaapin päällä olevat bambutarjotin- ja pumppupullo ovat Pentikin ihanuuksia, pesuaineille hankittu bambu-kuutiopurkki on Stockmannilta. Kylpytakki ja pyyhkeet ovat Marimekon Nimikko-mallistosta.

Myös saunaan tehtiin iso muutos: vanhat seinäpaneelit käsiteltiin Supi Arctic-saunasuojalla, jossa on himmeästi kimaltava pinta. Seinien tummanruskea sävy on 5129 Alta. Tervaleppälauteet suunniteltiin niin, että istumapintaa saatiin mahdollisimman paljon. Leveälle alatasolle upotettiin pehmeät löylyt antava Harvian Cilindro-kiuas. Tyyliin sopivat pellavaiset saunatekstiilit ovat  Lapuan Kankureilta. Tämä kylpyhuone ei ole vain paikka peseytymiselle, vaan täällä on myös lupa viihtyä.

Astu kynnyksen yli tyylikkääseen kotiin

Astu kynnyksen yli tyylikkääseen kotiin

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan uuteen, Värisilmän tuotteilla sisustettuun valoisaan ja moderniin kotiin!  Esittelen kotia teille blogissa vielä lisää, mutta erityisen hienoa on se, että upeiden sisustusratkaisujen kurkistaminen on nyt mahdollista ihan paikan päällä! Huomenna lauantaina 1.9. kodissa järjestetään näyttö, jossa ovat mukana minun lisäksi edustajat Lappli-taloilta ja Keittiömaailmasta! Tervetuloa osoitteeseen Haasiokatu 12,  klo:14 alkaen!

 

Wc:n pikatuunaus a´la blogisti

Wc:n pikatuunaus a´la blogisti

Tässä teille vinkkiä vessan tuunaamisesta pikkurahalla- ja vaivalla. Ennen-kuvasta ( kuva 2) näkyy aiemmin seinissä ollut vaaleansininen laatta, jota koristi boordi ja muutamat kukkalaatat. Lattia on samansävyistä 5 x 5 cm mosaiikkia. Puoli vuotta meni ihastuttavaa kukkaklosettia tuijotellessa ja sitten oli pakko tarttua siveltimeen! 

Ensin laatat pitää tietenkin pestä! Sitten laatoissa olevat ruuvinreiät ja pikkulommot paklattiin, ja koko laattapinta-ala maalattiin tartuntapohjamaalilla (Otex). Pintamaaliksi valitsin kosteisiin tiloihin sopivan Värisilmän Premiumin, sävy F497 Paperi. Toki laatat olisi voinut maalata myös esimerkiksi Ronsealin täyskiiltävällä kaakelimaalilla, mutta mie päädyin tähän himmeämpään vaihtoehtoon. Lattialaatat jätettiin rauhaan, löysin nimittäin Borås Tapeterin Lace-mallistosta täsmälleen lattian sävyisen pitsitapetin, joka sopi laattojen yläpuolelle kuin nappi silmään. Asensin tapetin vaakaan ja siihen riittikin yksi rulla- loput menee askarteluun. 

Kaapit sain lahjoituksena kylppäriremonttia tekevältä ystävältä, jonka piti päästä eroon niistä. Hienot ja toimivat, kiitos Katja! Naulakko löytyi Ikeasta, samoin harmaat pyyhkeet. Vessassa oli aiemmin jo parhaat päivänsä nähnyt peilikaappi, joka vaihdettiin simppeliin fasettireunaiseen peiliin. Se löytyi myös edullisesti Ikeasta. Tietenkin esteetikolla pitää olla purkit ja purnukat kauniisti esillä ja uusimmat sisustuslehdet lukemisena- lasiesineet löytyivät Hemtexiltä ja juuttinen lehtikoppa oli mukava yllätys Askon alennuslaarissa.

Pikaremppa oli oikeasti helppo toteuttaa itse muutamassa päivässä! Maalilla saa ihmeitä aikaan ja elähtäneille kaakeleille mukavasti lisävuosia. 

Nuoren parin skandinaavinen koti

Nuoren parin skandinaavinen koti

Tässäpä teille lisää kuvia kodista, jonka keittiö voitti maaliskuisen muutoskohdekilpailun. Nuoren parin koti on kaunis, avara ja valoisa! Pintoihin on valittu harkiten aikaa kestäviä materiaaleja ja sävyjä, tekstiilejä vaihtamalla koti päivittyy vuodenaikojen mukaan. ” Meidän kodin sisustuksen lähtökohtana oli skandinaavinen tyyli ripauksella luksusta, värimaailma löytyi meille mieluisista meren ja hiekan sävyistä”.  Pariskunta onkin ollut erityisen tyytyväinen vaaleaan Kährsin Oak Limestone- parkettiin ja seinien sävyihin. ”Myös eteisen kiiltävä lattialaatta on herättänyt vieraissa ihastusta!” Remontti sujui pariskunnan mielestä jouhevasti- ”itse tehtiin paljon ja apua saatiin suvussa olevilta alan ammattilaisilta.”

Olohuoneen ja keittiön pitkällä seinällä on Värisilmän Lumo-kartan hiekanharmaa sävy ”Huurteinen”. Vepsäläiseltä hankittu rento sohva ja muhkeat tyynyt jatkavat väritykseltään tilan harmonista tunnelmaa. Myös rahi, sohvapöytä ja upea puurunkoinen nahkanojatuoli ovat Vepsäläisen mallistoa. Eteisen kateutta herättävä, kiiltävä lattia on Stratos Orion Pulido- laattaa. Seinässä on Lumo-kartan sävy ”Ihmetys”, joka on muutaman asteen olohuoneen seinän sävyä tummempi. " Oltiin iloisia liikkeestä saadusta värisuunnitteluavusta- vaikka sävymaailma olikin suurimmaksi osaksi mietitty, oli kiva saada apua yksityiskohtien hiomiseen."

Makuuhuone henkii rauhaa ja raikkautta. Kirpparilta ostetut yöpöydät maalautettiin Romotkella valkoisiksi, rahi ja sänky lähtivät mukaan parin edellisestä asunnosta. Erilaisten tekstiilien kerroksellisuus kutsuu päikkäreille, vaalea päiväpeitto nostaa tyynyjen sävyt kauniisti esille. Mummolta peritty kattokruunu löysi parinsa vaakaan asennetusta Designers Guildin raitatapetista. Verhot ovat Marimekon mallistoa.

Työhuoneen seinään valittiin Tikkurilan sävy Y441 Akvarelli, samaa seesteistä sinistä löytyy Marimekon verhoista. Valkoiset kalusteet näyttävät erityisen raikkailta sinistä taustaa vasten! Muuramen kirjoituspöytä on seurannut talon emäntää lapsuudenkodista - kestävä klassikko, joka ei vanhene koskaan! 

Näytin kuvia tästä kodista työkavereille ja aiheutin muutamat kateelliset huokaukset- kyllä kelpaa!

Keittiön ja olohuoneen upea muutos

Keittiön ja olohuoneen upea muutos

Tähän viehättävään kotiin on saatu mielettömästi valoa ja avaruutta maalaamalla tummentunut paneelikatto valkoiseksi. Valaistus on myös tärkeä osa kokonaisuutta, se vaikuttaa sekä kodin toimivuuteen että tunnelmaan. Keittiössä on käytetty yleisvalaistukseen spotteja, jotka on aseteltu niin, että ne myös rajaavat tilaa. Kaapiston alla olevat kohdevalot ovat työskentelyn kannalta tärkeät. Ne korostavat kauniisti myös välitilaan valittuja Värisilmän Bits Gris D177-laattoja.

Keittiö on suunniteltu asukkaiden tarpeita vastaavaksi, kaikelle on paikkansa ja työskentelytasoja on ruhtinaallisesti. Ruokailuryhmä on valittu ajatuksella kaapistoihin sopivaksi, näkymä olohuoneesta keittiöön on harmoninen ja keveä. Keittiösaareke rajaa olohuonetta ja keittiötä, siihen on saatu upotettua kaappitilaa molemmille puolille. Päivä on mukava aloittaa istahtamalla saarekkeen äärelle aamupalaa nautiskelemaan. 

Kaunis helmenharmaa Luxfloorin laminaatti Pearly Oak on vaaleudessaan ajaton ja antaa tilalle rauhallisen pohjan. Seinien sävyt ja tapetit on valittu lattian värimaailmaan sopiviksi, harmaat ja hiekanväriset pinnat korostavat valkoisia kalusteita ja tuovat lämpöä tiloihin. Keittiön taustalla näkyvä puolipaneeli on maalattu Tikkurilan Pro Grey-värikartan sävyllä 1916, paneelin yläpuolella sävy 1922. 

Olohuoneen kauniit tapetit ovat Boråstapeterin Borosan Easyup-mallistosta, mallit 37833 ja 39150.  

Omassa kotikylpylässä arki ei paina

Omassa kotikylpylässä arki ei paina

Tässä kylpyhuoneessa kelpaa hemmotella väsynyttä kroppaa pitkän päivän jälkeen. Seinäpintoihin on valittu valkoinen, mattapintainen laatta -lattiapinnoissa on yhdistelty isoa 30x60 Life antracite-laattaa kiviseen Stone marble grey-mosaiikkiin. Hyvin suunniteltu valaistus on piste iin päälle, se korostaa kauniisti erilaisia pintoja. Sadevesisuihkut tarjoavat asukkaalle miellyttävän suihkuelämyksen, ne ovat myös ekologinen valinta vedenkulutukseltaan.

Saunan modernit ja linjakkaat lauteet johdattavat katseen tyyliin mainiosti sopivalle kivitehosteelle. Kiukaan taustalla Aitokiven Dark Stone on päässyt ansaitsemalleen paikalle- ja tietenkin asianmukaisesti valaistuna.