Tee ekompi remontti – Värisilmässä tarjoamme vaihtoehtoja, joilla teet remontistasi ympäristöystävällisemmän.

 


Suomalainen Timberwise edelläkävijä ympäristöystävällisissä lattioissa

Lattiat ovat kodin suurin yhtenäinen pinta. Kun ne on tehty hyvistä raaka-aineista, niiden tuottamat päästöt kodin sisäilmaan ovat olemattomat.

 

Timberwise panostaa kestävään kehitykseen ja ympäristöystävällisyyteen. Loimaalainen perheyritys on ensimmäinen parketinvalmistaja maailmassa, joka on kokonaan luopunut formaldehydipitoisten liimojen käytöstä kaikissa tuotteissaan. Yritys on myös ainoa parketinvalmistaja Suomessa, jonka tuotteilla on Suomen Allergia- ja Astmaliiton Allergiatunnus eli yrityksen lattiat eivät tuota huoneilmaan esimerkiksi haitallisia ja ärsyttäviä kemikaali- ja hajustepäästöjä. Timberwisen raaka-aineet ovat myös eettisiä. Yritys ei käytä tuotteissaan eksoottisia tai uhanalaisia puulajeja, vaan kaikki valmistuksessa käytetty puu on peräisin eurooppalaisista PEFC-sertifioiduista metsistä.

Timberwisen parketit on tarkoitettu Sinulle, joka arvostat luonnollisuutta, turvallisuutta sekä korkeatasoista suomalaista laatutyötä. Timberwisen parketit täyttävät kaikki asianmukaiset EU-standardit: Tuotteilla on CE-merkintä sekä EU-säännösten mukainen rakennustuotteiden suoritustasoilmoitus (Declaration of Performance, DoP). Tuotteet on luokiteltu rakennusmateriaalien tiukimpiin päästö- ja liimasaumaluokkiin, kuten JAS2. Timberwisen tuotteilla on myös Suomen korkein päästöluokitus, M1-luokitus.

Lattioiden valmistuksessa pyritään hyödyntämään prosessissa syntyvät jätteet ja sivutuotteet: Esimerkiksi sahaamisen yhteydessä syntyvä puru käytetään kuivaamojen lämmittämiseen. Timberwise tuottaa osan käyttämästään sähköstä omilla aurinkopaneeleilla.


Kestävästi valmistettua, muovitonta tapettia

Värisilmän tapettivalikoimasta löydät ekompia vaihtoehtoja myös tapetteihin.

 

Boråstapeter, Cole & Son ja Engblad & Co tarjoavat hengittävyydeltään lähes paperitapettien veroisia kuitutapetteja, joissa ei käytetä lainkaan PVC-päällystettä. Kuitutapettien lisäksi Boråstapeterilla on tarjolla myös perinteisten, hengittävien paperitapettien mallisto. Edellä mainittujen tapettien valmistaja WallVision on panostanut muutenkin ympäristöystävällisyyteen tuotantoprosessissaan. Tapeteissa käytetään ainoastaan vesipohjaisia värejä, liimoja ja päällysteaineita. Täyteaineina käytetään luonnollisia materiaaleja, kuten kalsiumkarbonaattia.

Tehdas käyttää paperia, joka on valmistettu FSC-sertifioiduissa paperitehtaissa ja tehtaan jätteistä tehdään polttolaitoksessa sähköä. Paperimassan valmistukseen kaadettujen puiden tilalle istutetaan vastaava määrä uusia.


Kun valitset vähäpäästöisen maalin, kotisi kiittää

Jos suunnittelet kotiisi laajoja maalattuja pintoja, maalivalinnalla on suuri merkitys niin kotisi sisäilman kuin maalin ympäristövaikutustenkin kannalta.

 

Olemme poimineet valikoimastamme
kaksi 
ekompaa maalivaihtoehtoa:

 

 

Remontti-Ässä


Tiesitkö, että suomalaisille tuttu luottomaali Remontti-Ässä on monin tavoin ystävällisempi ympäristölle?

Kaikille tuttu Tikkurilan Remontti-Ässä on kestävä valinta maalaukseen. Allergiatunnus, Joutsenmerkki ja M1-luokitus takaavat, että se on sekä ympäristön että kotisi kannalta hyvä ja turvallinen maali. Vähäpäästöinen ja paloturvallinen Remontti-Ässä ei sisällä hajusteita tai muita ärsyttäviä aineita. Maali on valmistettu energiaa ja vettä säästäen, jätteen määrää minimoiden sekä uusiutuvia luonnonvaroja ja mahdollisimman vähän luontoa kuormittavia raaka-aineita suosien.

 

Vintro Chalk Paint


Vintro Chalk Paintia voit käyttää lähes mille tahansa pinnalle kotonasi, turvallisesti.

Kalkkimaalit ovat nousseet sisustajien ja tuunaajien suureen suosioon: Ne antavat kauniin pinnan, ovat helppoja käsitellä ja lisäksi ne ovat myrkyttömiä ja turvallisia käyttää esimerkiksi lasten leluissa ja huonekaluissa. Värisilmän valikoimiin kuuluva vesiohenteinen Vintro-kalkkimaali on yksi Suomen suosituimmista kalkkimaaleista. Ne ovat lähes hajuttomia ja niissä on erittäin vähän haihtuvia orgaanisia yhdisteitä (VOC, volatile organic compounds.)

 Ragnon keraamiset laatat luovat edellytykset kodin puhtaalle sisäilmalle

Pintamateriaaleista keraamiset laatat ovat kenties ympäristöystävällisin vaihtoehto niin raaka-aineidensa kuin valmistusmenetelmänsäkin puolesta.

 

Värisilmän valikoimiin kuuluvat Ragnon laatat ovat hyvä valinta ekotietoisen kotiin. Ne valmistetaan polttamalla luonnonmateriaaleista, kuten savesta, kvartsista ja maasälvästä. Koska laatat eivät sisällä mitään synteettistä, niiltä ei edellytetä esimerkiksi vähäpäästöisyydestä kertovia M1-päästötestejä, vaan ne rinnastetaan suoraan M1-tuotteisiin ilman testausta.

Ragnon laattojen valmistus on ympäristötehokasta. Prosessivesi puhdistetaan ja johdetaan uudestaan tuotantokäyttöön, jolloin vesi ei kuormita jätevesiverkostoa eikä -puhdistamoa. Polttoprosessissa käytetään puhdasta kaasua ja siitä syntynyt hukkalämpö hyödynnetään tuotteiden kuivatuksessa ja tehdastilojen lämmityksessä. Osalla Ragnon tuotteista on EU:n Ecolabel-sertifikaatti, joka kertoo ympäristövaatimusten täyttämisestä sekä energiaresurssien järkevästä käytöstä. Laattojen valmistuksessa vähintään 10 % raaka-aineesta on kierrätysmateriaalia, minkä ansiosta Ragnon laattoja käyttämällä voi ansaita pisteitä rakennuksen ympäristötehokkuudesta kertovan LEED-sertifikaatin saavuttamiseksi.

 


Lue lisää sertifioinneista

 


Lähde: Värisilmä.fi, valmistajat
Ota yhteyttä