Historia: Rovaniemen Väri ja Matto Oy

Pekankadulta Aittatielle

Maanantaina 31.tammikuuta 1966 kutsui uusi maalialan erikoisliike ROVANIEMEN VÄRI JA MATTO KY asiakkaita tutustumaan täydelliseen väriliikkeeseen ja kauniisiin mattovalikoimiin osoitteessa Pekankatu 4. Kutsujina olivat liikkeen perustajat Pentti Poikajärvi, Mikko Poikajärvi, Oiva Nurminen ja Juhani Saajo.

Pian 70m2:n liiketilat kävivät kuitenkin pieniksi. Keväällä 1967 Väri ja Matto muutti uusiin tiloihin Pekankatu 12:een, nykyisen Sampokeskuksen tontille. Kesän korvalla 1974 toimintaa jatkettiin vilkkaan kadun varrella Teräksen ja Kauppayhtiön naapurissa, Valtakatu 26:ssa. Uuteen myymälään avattiin myös edistyksellisesti keramiikkalaattaosasto. Yrityksen omistajuus keskittyi Poikajärville.

Väri ja Maton toiminta laajeni vuonna 1980, kun yritys vuokrasi varasto- ja konttoritilaa Aittatie 14:stä. Pian avattiin myös sisustusmyymälä saman kiinteistön yläkertaan. Väri ja Matto liittyi valtakunnalliseen Merkkimatto-ketjuun.

Vuonna 1983 Väri ja Matto liittyi Värisilmä-ketjuun. Seuraavassa huhtikuussa avattiin 1000m2:n suuruinen sisustushalli Aittatielle haitarimusiikin säestäessä avajaispäivän tapahtumia.

Huhtikuussa 1985 siirtyi kaupunkimyymälä Valtakadulta Ruokasenkatu 10:een Pian asiakkaat oppivat kuitenkin tien pois kaupungin ruuhkista Sisutuskeskukseen Aittatielle. Ruokasenkadun sisustuspisteen loppuvarasto kyydittiin Aittatielle loppukesällä 1986.

Matka konserniksi

 

Rovaniemen Väri ja Matto Oy laajentui vähitellen konserniksi. Lapin Parketti Oy:stä (sittemmin Lapin Lattiamestarit Oy ) tuli tytäryhtiö vuonna 1994.

Kemijärven Värisilmä-liike, Heikin Väri Ky, liittyi mukaan RVM:n yritystoimintaan v. 1993. Vuonna 2000 mukaan toimintaan liittyivät Värisilmä-liikkeet Kemistä ja Torniosta.

Yrityskauppa vakiinnutti Värisilmä-ketjun asemaa Lapissa. Syksyllä 2016  yrityksen toiminta laajeni Ouluun yrityksen ostaessa toimivan Värisilmä-liikkeen.

Tänä päivänä tytäryhtiömme Lapin Lattiamestarit urakoi lattianpäällysteiden ja kaakeleiden asennuksia myös Oulun seudulla.

Perheyrityksen osakkaina ovat tänä päivänä  Matti Poikajärvi, Mervi Kaukua ja Pentti Poikajärvi.

Pohjoinen Värisilmä

Väri- ja sisustusalan syvällinen osaaminen, asiakaslähtöinen palvelu sekä suurienkin sisustuskokonaisuuksien hallinta ovat liiketoimintamme keskiössä.
Haluamme parantaa suomalaisten kotien ja julkisten rakennusten viihtyisyyttä ja arvoa hyvänlaatuisilla pintamateriaaleilla ja niihin liittyvillä neuvoilla ja palveluilla.
Tähtäämme kohti parasta palvelua ja kumppanuutta pintoihin ja sisustamiseen.

Kaksi sukupolvea, viisi kaupunkia, 45 sisustamisen, remontoinnin ja rakentamisen ammattilaista, ja kymmeniätuhansia asiakkaita kodinremontoijista urakoitsijoihin.
Asiakkaiden luottamus innostaa meitä yhä parempaan palveluun ja jatkamaan sisustamisen ykkösinä pohjoisessa.

Vuoden Värisilmä-liike 1987
Rovaniemen vuoden yritys 1988
Maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2009
Tavarantoimittajatunnustus – Lappset 2011
Vuoden Värisilmä-liike 2012

Ota yhteyttä