Maalitohtori neuvoo…

KESÄMÖKIN ULKOTERASSIN MAALAUS

“Hei. Minulla on ongelmana mökin ulkoterassin väri. Itse mökki on pyöröhirsinen, punamullan värisellä maalattu, nurkat ja hirsien päät valkoiset, samoin kuin ikkunapokat, ulko-ovi on sininen, kuten aikalailla tuo lätkä “kysy maalitohtorilta”.

Nyt terassin lattia ja portaat ovat keskiruskeat, joka väri ei minusta passaa ollenkaan. Maalipinta on jo vähän kulunutkin, etenkin portaissa ja kulkuväylällä. Vitsi on siinä, että mulla ei vaan ole yhtään värisilmää, että millä ne maalaisin, enkä tiedä mistä tai keneltä kysyisin neuvoa.

Olisiko vinkkejä väriin ja siihen miten minun pitäisi käsitellä maalattava pinta ennen maalausta? Ulkoportaat ovat “taivasalla”, terassillekin pääsee sade. Eli maalinkin pitäisi olla sään kestävää. Kiitos jos voitte auttaa.”

Ja tässä MAALITOHTORIN NEUVOT teknisiin asioihin:

“Olethan varma, että pyöröhirret ei ole maalattu punamultamaalilla. Punamultamaalissa on himmeä, jauhomainen pinta, joka kuluu ja jopa hieman tarttuu käteen hiertäessä. Jos kyseessä on punamultamaali, se huoltomaalataan jatkossakin punamultamaalilla.

Jos vanha maali on normaali ulkomaali tai peittävä puunsuoja, ovat työvaiheet seuraavat: Vanhan maalipinnan teräsharjaus tai kaapiminen siten, että irtonainen maali lähtee pois. Pölyt ja roskat pois pinnasta. Sen jälkeen huoltomaalaus Värisilmä Peitto Puunsuojalla, joka jättää kauniin, peittävän pinnan, jossa puu pinnan muodot jäävät erottumaan sopivasti.

Terassin laudoille sopiva tuote on Värisilmä Pilke kuultava puunsuoja. Sen voit sävyttää haluamaasi väriin. Pilke jättää kuultavan pinnan, ei tee lakkamaista kalvoa ja menestyy hyvin haastavalla terassipinnalla. Edelletyksenä on, että terassi on aiemminkin käsitelty kuultavalla (ei peittävällä) tuotteella. Kuultavalla tuotteella ei ole mahdollista vaalentaa nykyistä sävyä.

Ikkunapokiin ja oviin pätevät samat pohjatyöohjeet kuin pyörhirsiinkin. Maalaukseen suosittelen Tikkurilan Teho ovi- ja ikkunamaalia.

Pilke ja Teho ovat tärpättiohenteisia eli työvälineet pestään tärpätillä. Peitto on vesiohenteinen.

t. Maalitohtori

P.S: Sävylä-suunnittelijamme ottavat sinuun yhteyttä värisuunnittelun merekeissä.

 

Ota yhteyttä