Maalitohtorin klinikalla huisketta

Mökkikausi käynnistyy ja kesäapaikaltakin löytyy yhtä sun toista kunnostettavaa. Erästä asiakastamme askarrutti mökkisaunan lattia:

KESÄPAIKAMME SAUNAN LATTIA KAIPAA…

“Meillä on sellainen vanha pihasauna kesäpaikassamme ongelm on lattia joka betonia, mutta se on tullut sellaiseksi huokoiseksi “niinkuin pesusieni” ja siksi se kestää kuivua kauan ja on aika ikävän näköinen muutenkin, mutta ehjä se on eli ei ole halkeillut. Haluaisin käsitellä sen jollain maalilla, mutta millä ja mikä siinä pysyy ?

Koska pesuhuonetta ei ole erikseen, samoin voisi siistiä kiukaan takana olevan betoniseinän samalla värillä kuin lattiankin tulisi vähän valoisemmaksikin ja enenkaikkea siistimmäksi ja helposti puhdistettavaksi. Siellä on jatkuvalämmitteinen kiuas joka antaa tosi hyvät ja kosteat löylyt.

Olisin kiitollinen saadessani jotain vinkkejä ongemalle. ”

Ja MAALILTOHTORI vastaa

“Hio ensin saunan lattia ja imuroi hiomapöly. Valitse maaliksi kosteisiin tiloihin soveltuva betonimaali. Levitä maali mohairtelalla tai hyvällä siveltimellä. Ohemma maalia ohjeen mukaan ensimmäisellä maalauskerralla, toinen maalauskerta maalia ohentamatta.

Niin ja tietysti ennen kuin aloitat projektisi, anna saunan lattian kuivua kunnolla.

Kiukaan taustaseinään suosittelen kosteiden tilojen seinämaalia esim. Luja tai Värisilmä Premium. Seinäpinnan pesu myös tietysti ennen maalausta. ”

 

Ota yhteyttä