Miksi se Virtasen 4 öljyn maali on niin hyvä?

8.6.2018

Virtasen öljymaalit ovat suojanneet suomalaisten koteja yli 50 vuotta. Tämä neljään uusiutuvaan luonnonöljyyn perustuva öljymaali tuotiin markkinoille Aimo Virtasen toimesta vuonna 1963. Maali tunnetaan tänäänkin nimellä Virtasen 4 Öljyn Laatumaali.

 

Lähes neljäkymmentä vuotta maalialalla työskennellyt Oulun Värisilmän maaliekspertti Markku Hakola nostaa Turun saaristossa ankarissa sääoloissa kehitetyn Virtasen 4 öljyn maalin ”Öljymaalien kuninkaaksi”.
Markku listasi Virtasen 4 öljyn maalin suuren suosion syitä: “pitkä huoltomaalausväli – jopa kymmeniä vuosia, hyvä maalattavuus ja soveltuvuus niin öljymaalien kuin vesiohenteisten ulkomaalin, jopa keittomaalin päälle.”

Virtasen 4 öljyn maalin tehdasvalmisteiset sävyt soveltuvat suomalaiseen maisemaan. Myös sävytyskoneella maalikaupassa tehdyt sävyt säilyttävät värinsä erittäin hyvin Virtasen UV-suojan ansiosta – paremmin kuin öljymaalit yleensä. Virtanen on siis lisännyt etumatkaansa muihin öljymaaleihin. Virtasen 4 öljyn maali ei valu maalarin hihaan, se kun on hyytelömäinen. Koska tämä maali on hengittävä, puu säilyy maalin alla hyvänä. Virtasen 4 öljyn maalilla vedetty maalipinta ei hilseile eikä halkeile, mikä johtuu maalin valmistuksessa pellavaöljyn lisäksi käytetyistä valikoiduista uusiutuvista luonnonöljyistä. Merkityksensä on myös tämän maalin melko pitkällä kuivumisajalla.

Ennen kuin aloitat maalaushommat, varmista, että maalattava seinäpinta on kunnossa. Muistathan, että erittäin huonokuntoista, lahonnutta tai muuten vaurioitunutta puuta ei paraskaan maali pelasta. Poista irtonainen maali ja tee homeenestokäsittely Virtasen Homeentapaajalla. Homeentappaja on sekä homeenestoaine että homepesuaine. Huomioithan, että homeenestokäsittelyn jälkeen ei saa kuitenkaan sataa, ettei sade huuhdo Homeentappajaa seinästä. Ulkokäyttöön optimoitu suoja-aineita sisältävä Virtasen Ulko-Vernissa (ent. Pellavaöljyvernissa) on ainoa oikea ohennin 4 Öljyn Laatumaalille.

Virtasen 4 öljyn maali – maali joka kestää tuulet ja tuiskut
sekä pakkaset ja paisteet – syystäkin siis moninkertainen TM-testivoittaja.

 
Markku Hakola
Maaliasiantuntija, Värisilmä Oulu

Ota yhteyttä