Kuinka valitsen sopivan valkoisen sävyn?

3.11.2017

Valkoista seinäväriä valittaessa kannattaa huomioida huoneen listojen, ovien ja kalusteiden sävyt. Listat ja ovet on yleensä teollisesti maalattu lämpimillä valkoisen sävyillä. Kun seinämaalin sävyksi valitaan lämmin valkoinen, se sointuu hyvin muiden tilan valkoisten sävyjen kanssa. Hyvä pehmeän lämmin valkoinen maali on esimerkiksi Tikkurilan valkoinen.

Katso videolta sisustusneuvojamme Mintun vinkit sopivan valkoisen valintaan!

Valkoista ja valoisaa sisustustunnelmaa haettaessa suosittelemme sävyä Paperi F497, joka toimii hyvin myös muiden valkoisten sisustuselementtien rinnalla. Paperi on kirkkaampi ja valkoisempi kuin murretun harmahtava maalarinvalkoinen tai pehmeänsävyinen Tikkurilan valkoinen.

Myös tilan valaistus vaikuttaa oleellisesti seinien sävyvalintaan. Jos tilassa on viileä tai neutraali valaistus, kannattaa valkoiseksi seinäväriksi harkita myös viileään taittavaa sävyä. Lämpimässä valaistuksessa taas lämpimät sävyt näyttävät kauniimmilta.

Myymälöissämme olevilla valopöydällä voimme vertailla kuinka eri valot vaikuttavat värisävyn toistumiseen. Varmistuakseen oikeasta värisävystä kannattaa sävymalleista maalata koealue sekä valon että varjon puoleiselle seinälle ennen lopullisen valinnan tekemistä.

 

 

Mari Marjala
Sisustusneuvoja

Ota yhteyttä