Liisin ja Joonan uudistettu kaupunkiasunto henkii persoonallisuutta

8.11.2019

Kun Tammiston Värisilmän asiakkaat Liisi ja Joona muuttivat Espanjasta Suomeen, he ostivat Helsingistä kaupunkiasunnon. Uusi koti kaipasi kuitenkin remonttia, johon kumppaniksi valikoitui täyden palvelun Värisilmä Vantaa Tammisto.

 

 

Töölöläisessä, 1920-luvun kaksiossa on 53 neliötä ja se on kerrostaloasunnoksi siitä erikoinen, että se on pohjakerroksen ainoa asuinhuoneisto ja siinä on oma sisäänkäynti. Myös pohjaratkaisu on mukavan persoonallinen.

”Etsimme vanhaa kohdetta nimenomaan Töölöstä. Halusimme korkeat huoneet leveillä ikkunalaudoilla ja rustiikkisella tunnelmalla. Meillä on kaksi koiraa, joten ykköskriteerinä oli se, että asunnon on oltava katutasossa”, Liisi kertoo.

 

 

Asuntoa on remontoitu vuosien varrella ja putkiremontti on tehty vuonna 2006, jolloin myös kylpyhuonetta on uusittu. Kohteessa on myös tehty keittiöremonttia ja muutamia seinä- ja kattopintoja on uusittu. Joona ja Liisi halusivat tehdä remonttia, jotta asunnosta tulisi omannäköinen. Kumppaniksi valikoitui Värisilmä Vantaa Tammisto.

”Koimme, että on kiva, että on yksi kumppani, jonka kautta voimme saada kaikki materiaalit. Saimme tosi paljon apua siihen, että miten lähdetään suunnittelemaan remonttia”, Joona sanoo.

 

 

Remontissa lähdettiin suunnittelupalvelun kautta liikkeelle. Koko remontti käytiin läpi listoja myöten ja värikartan avulla valittiin värit ja tehostevärit.

”Se oli muutaman tunnin paketti, ja ensimmäisen kierroksen jälkeen saimme jo maaleja mukaamme, ja pääsimme asunnolla saman tien töihin. Koko remonttiin meni ehkä viisi viikkoa”, Joona muistelee.

Ekologisia ja erityisiä ratkaisuja

Kylpyhuoneessa oli entuudestaan yli 10 vuotta vanha kaakelointi, jonka päälle laitettiin mikrosementti. Joona ja Liisi halusivat sinisen laatan tilalle vaaleampaa ja luonnollisempaa sävymaailmaa. Ensin mietinnässä oli kaakeleiden maalaus tai vaihto, mutta sisustusmyyjä Riina Lehikoisen kanssa keskusteltuaan pariskunta päätyi valitsemaan mikrosementoinnin. Altaaksi valikoitui Woodion puukomposiittiallas, joka näytteli isossa roolissa uuden kylpyhuoneen muutoksessa.

 

 

”Se on aika spesiaali, ei kovin monessa kylpyhuoneessa ole tällaista. Tulee ekologinen ja luonnollinen fiilis”, Joona ja Liisi iloitsevat.

Lattia vaati myös uudistusta, koska noin 10 vuotta vanha tammiparketti oli päässyt huonoon kuntoon. Uuden puulattian tai laminaatin sijaan pariskunta päätyi niin kustannussyistä kuin ekologisuudenkin vuoksi säilyttämään vanhan parketin. Se hiottiin ja käsiteltiin puulakalla, joka toi ennestään tummansävyiseen puuhun modernimman, vaaleamman sävyn. Myös kaikki kodin listat tulivat Tammiston Värisilmästä sekä keittiön kaakelointi.

 

 

”Keittiöön valitsimme espanjalaista, käsintehtyä artesaanilaattaa. Hauskaa niissä on se, että ne on käsin maalattu, joten jokainen laatta on erilainen. Se tuo keittiöön omanlaatuista tunnelmaa”, Liisi kuvailee.

 

 

Juuri oikeanlainen lopputulos

Kokonaisuutena remontti oli Joonan ja Liisin mielestä onnistunut. Asunto tuntuu raikkaammalta ja kookkaammalta. Remontissa ekologisuus oli myös tärkeä tekijä. Asukkaat ovat kotiutuneet hyvin uuteen asumukseensa. Erityisesti kylpyhuoneen muutos tuottaa iloa päivittäin.

”Totesimme, että tämä on täydellinen kerrostaloasunto koirien kanssa, kun olemme niin omassa rauhassa. Saimme tästä tosi omannäköisen”, Liisi tuumaa.

 

 

Joona ja Liisi ovat myös erittäin tyytyväisiä Tammiston Värisilmän palveluun ja ammattitaitoon. Kaikki sujui mallikkaasti ja aikataulussa.

”Erityisesti suunnittelu- ja maaliosaaminen ilahdutti meitä. Eri maaleihin ja pintamateriaaleihin liittyvää tietoa löytyi paljon ja varmasti Tammiston Värisilmä erottuukin joukosta juuri tällä osaamisellaan ja koulutetuilla ammattilaisillaan”, Joona pohtii.

 

 

Ota yhteyttä