Ja tästä se lähtee: Seinämaalausprojekti

8.3.2019

Ota tästä haltuun Värisilmä Vantaa Tammiston maaliasiantuntijamme Riinan vinkit siihen, miten saat seinämaalausprojektisi onnistumaan.

Värisilmä Vantaa Tammiston maaliasiantuntija Riinan vinkit

  1. Suojaa maalauskaukalo muovipussilla, niin säästyt kaukalon pesulta. Valitse työvälineet aina maalattavan pinnan mukaan. Mitä pidempi nukkainen tela, sen karkeampaa jälkeä.
  2. Suuria seinäpintoja maalatessa kannattaa ottaa avuksi jatkovarsi, jolloin saa maalattua suoria ‘vetoja’. Rajaa maalattavan alueen reunat ensin rajaajalla tai siveltimellä ja jatka sitten maalaamista vasta telalla.
  3. Kun pidät tauon maalauksessa, sulje työvälineet tiukasti muovipussiin, niin ne eivät kuivu eikä sinun tarvitse pestä niitä välissä
  4. Poista maalarinteippi ennen kuin maalipinta ehtii kokonaan kuivua. Ruokatauon ajaksi laita tela sekä pensselit muovipussiin ja sulje se ilmatiivisti.
  5. Maalausurakan jälkeen pese maalausvälineet esim. Tikkurilan Pensselipesulla, näin pidennät laadukkaiden maalaustyökalujesi ikää.
  6. Märkä maalijäte luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja toimitetaan erilliselle kierrätyspisteelle. Kuivamaali on kaatopaikkajätettä, kuivat maalipurkit ja maalijäte voidaan laittaa sekajäteastiaan. Nestemäinen jäte toimitetaan ongelmajätekeräykseen. Tyhjä, kuiva pakkaus on kierrätys- ja kaatopaikkakelpoinen.

 

 

Kertaa tästä vielä loputkin seinämaalausvinkit:

Peitä lattiat ja muut pinnat, joita et aio maalata. Katkaise virta siksi aikaa, kun irrotat pistorasioita ja valonkatkaisimia tai suojaa ne maalarinteipillä.

Niin se vain on – maalauksessa ei ole oikotietä onneen: jos pohja on huono, ei pinnastakaan tule hyvä. Tasoita kolot tasoitteella, hio tasoitettu pinta ja poista hiontapölyt. Suuntaamalla lampun valon seinän suuntaisesti huomaat parhaiten vielä lisätasoitusta vaativat kohdat.

Uusi seinäpinta vaatii sekä pohja- että pintamaalauksen. Mitä kiiltävämmällä pintamaalilla maalaat, sitä helpommin pohjan mahdolliset epätasaisuudet näkyvät. Koska tasoitetut kohdat imevät vettä eri tavalla kuin muu seinäpinta, pohjamaalaa uudet tasoitekohdat ennen koko seinän pintamaalausta.

Jos vanha seinäpinta ei vaadi tasoitusta, pese kuitenkin seinä Värisilmä Maalarinpesulla. Se poistaa lian ja rasvan sekä karhentaa pintaa. Näin uusi maali tarttuu paremmin.

Katso ohjevideo pohjatöistä: kipsilevyseinän tasoittaminen ja saumanauhan kiinnitys

 

 

Ja sitten telan ja siveltimen varteen!

Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa. Maalaa ylhäältä alaspäin: ensin katto, sitten seinät. Levitä seinä- ja kattomaalit siveltimellä tai telalla. Jos olet oikeakätinen, aloita maalaaminen seinän oikeasta reunasta ylhäältä alaspäin, jos olet vasenkätinen, aloita vasemmalta. Älä pihistele maalin käytössä, sillä kuivalla telalla maalatusta seinästä tulee raidallinen.

Levitä maali telalla rauhallisin liikkein. Maalaa puolen telan verran aina edellisen vedon päälle. Viimeistele uusi maalipinta yhtenäisin vedoin alhaalta ylöspäin. Kaada maalikaukaloon maalia vain sen verran, että kaukalon kuviointi ei peity, sillä siihen pyyhit ylimääräisen maalin sen jälkeen, kun olet kastanut telan maaliin. Älä yritä peittää seinäpintaa heti ensimmäisellä maalauskerralla. Maalaa seinä ainakin kahteen kertaan pintamaalilla.

Jos maali uhkaa loppua kesken maalauksen, kipaise maalikauppaan hakemaan lisää maalia ja sekoita maalit keskenään. Näin vältät mahdolliset sävyerot.

Suuntaa meille Värisilmään hankkimaan maalauskohteeseesi Sinun Unelmien Sävyt sekä soveltuvat maalit ja työvälineet – ja ei kun maalaamaan!

 

Riina Lehikoinen, sisustusmyyjä
Värisilmä Vantaa Tammisto

Ota yhteyttä