Mintun vinkkejä & ohjeita maaliremppaan

23.1.2018

Näiden Mirvan maalausvinkkien & -ohjeiden avulla onnistut taatusti sisämaalausprojektissasi.

Lisää vinkkejä ja sävyideoita saat meiltä – Pohjoisen Värisilmän liikkeestä Rovaniemellä, Oulussa, Kemissä, Torniossa, Kemijärvellä ja Vantaan Tammistossa.

Pohjatyöt ennen seinien maalausta

Huolella tehdyt pohjatyöt ovat onnistuneen maalirempan A ja O. Peitä lattiat ja muut pinnat, joita et aio maalata. Katkaise virta siksi aikaa, kun irrotat pistorasioita ja valonkatkaisimia tai suojaa ne maalarinteipillä.

Tasoita kolot tasoitteella, hio tasoitettu pinta ja poista hiontapölyt. Suuntaamalla lampun valon seinän suuntaisesti huomaat helpoiten seinäpinnan vielä lisätasoitusta vaativat kohdat.

Jos vanha seinämaalipinta ei vaadi tasoitusta, pese kuitenkin seinä Värisilmä Maalarinpesulla ohjeen mukaan. Näin saat hyvän tartunnan uudelle maalipinnalle

Koska tasoitetut kohdat imevät vettä eri tavalla kuin muu seinäpinta, pohjamaalaa uudet tasoitekohdat ennen koko seinän pintamaalausta.

Uusi seinäpinta vaatii sekä pohja- että pintamaalauksen.  Mitä kiiltävämmällä pintamaalilla maalaat, sitä helpommin pohjan mahdolliset epätasaisuudet näkyvät.

Katso ohjevideo pohjatöistä: Kipsilevyseinän tasoittaminen ja saumanauhan kiinnitys

Maalaustyö

Sekoita maali huolellisesti ja ohenna tarvittaessa. Maalaa ylhäältä alaspäin – ensin katto, sitten seinät. Levitä seinä- ja kattomaalit siveltimellä tai telalla. Rajaukset esim. katonrajaan on hyvä tehdä rajaajalla tai siveltimellä. Jatkovarresta on iso apu mm. kattomaalirempassa ja muutenkin kun maalaat isoja pintoja. Jos olet oikeakätinen, aloita maalaaminen seinän oikeasta reunasta ylhäältä alaspäin, jos olet vasenkätinen, aloita vasemmalta. Älä pihistele maalin käytössä, sillä kuivalla telalla maalatusta seinästä tulee raidallinen.

Levitä maali telalla rauhallisin liikkein. Maalaa puolen telan verran aina edellisen vedon päälle. Viimeistele uusi maalipinta yhtenäisin vedoin alhaalta ylöspäin. Kaada maalikaukaloon maalia vain sen verran, että kaukalon kuviointi ei peity, sillä siihen telaat ylimääräisen maali aina kun kastat telan maaliin. Älä yritä peittää seinäpintaa heti ensimmäisellä maalauskerralla. Maalaa seinä ainakin kahteen kertaan pintamaalilla.

Vinkkejä

Suojaa maalauskaukalo muovipussilla, niin säästyt kaukalon pesulta. Poista maalarinteippi ennen kuin maalipinta ehtii kokonaan kuivua. Ruokatauon ajaksi laita tela sekä pensselit muovipussiin ja sulje se ilmatiivisti.

Maalausurakan jälkeen pese maalausvälineet esim. Tikkurilan Pensselipesulla, näin pidennät laadukkaiden maalaustyökalujesi ikää.

Märkä maalijäte luokitellaan vaaralliseksi jätteeksi ja toimitetaan erilliselle kierrätyspisteelle. Kuivamaali on kaatopaikkajätettä, kuivat maalipurkit ja maalijäte voidaan laittaa sekajäteastiaan. Nestemäinen jäte toimitetaan ongelmajätekeräykseen. Tyhjä, kuiva pakkaus on kierrätys- ja kaatopaikkakelpoinen.

Suuntaa palvelevaan Värisilmä myymäläämme hakemaan sävyvinkit ja hankkimaan kohteeseesi soveltuvat maalit ja työvälineet – ja ei kun maalaamaan!

 

Maaliexperttisi
Minttu Hakala
Värisilmä Rovaniemi

 

Lisää vinkkejä ja sävyideoita saat meiltä – Värisilmän liikkeistämme Rovaniemellä, Oulussa, Kemissä, Torniossa, Kemijärvellä ja Vantaan Tammistossa.

Ota yhteyttä