Tunnetila-kodissa perheen sisustushaaveista totta

4.12.2018


Tunnetila-koti, jossa perheen sisustushaaveet toteutuivat

Tämä nelihenkisen perheen koti huokuu raikkautta ja selkeitä linjoja. Moderni talo haluttiin sisustaa neutraalein sävyin. Tämän kodin sävyt ja pinnat valittiin selkeys ja jatkumo edellä.

Talon muoto, tyyli ja sävyt pitävät linjansa alusta loppuun asti.

Kokonaisuutena talo on upea ja ehjä. Tämä koti jää taatusti mieleeni kuluneen vuoden Tunnetila -projekteistani. Asukkaita unohtamatta.

 


Näyttävässä Poldecor-kangastapetissa on akustiikkaa parantava ominaisuus.

Kalusteiden ja seinien mustavalkoisuutta on pehmentämässä puunsävyiset elementit – parketit sekä upea ruokapöytä. Olohuone-keittiön ja makuuhuoneiden lattiamateriaaleiksi valittiin vaalea Timberwisen Handwashed Husky 1-s -parketti. Liikuntasaumat toteutettiin Timberwisen oman malliston T-listoilla – samaan sävyyn parketin kanssa. Olohuoneen tehosteseinässä on nestemäinen erikoispinnoite Poldecor Typ8#3. Tähän Poldecor-kangastapettiin päädyttiin paitsi sen upean ja eläväisen ilmeen, myös sen akustisuutta parantavan ominaisuuden vuoksi. Onhan tila iso ja korkea, jossa on paljon kovia pintoja. Tekstiilitapetin pinta on maalipintaa ja tavallista tapettipintaa huokoisempi. Se tasoittaa myös huoneilman kosteutta. Yleissävynä kaikkien huoneiden maalatuilla seinäpinnoilla käytettiin sävyä F497, maalina Teknospro 7. Tämä mattapintainen maali tuo isoihin pintoihin rauhallisuutta tyyliä unohtamatta. Lastenhuoneiden tehosteet maalattiin Värisilmän Silkki -maalilla, sävyinä Omenankukka ja Haiku.

 

WC-tilojen seinissä on mattapintainen Värisilmän Fantasy 30×60 -peruslaatta sekä tehosteena saman sarjan struktuurilaatta.

Pääsisäänkäynnin läheisessä wc:ssä vallitsee vaalea yleisilme. Lattiana on kiveä muistuttava Värisilmän Evolution White 30×60,3 -laatta. Seinissä on mattapintainen Värisilmän Fantasy 30×60 -peruslaatta sekä saman sarjan struktuurilaatta tehosteena. Kaksisävyinen kaluste tuo tilaan kontrastia ja ryhtiä.

 

Huoliteltu lopputulos kylpyhuoneessa viimeisteltiin metallisilla kaakelilistoilla. Tumma sävy jatkuu saunan seinäpaneeleissa, joita valkoiseksi käsitellyt lauteet ja katto raikastavat.

Celtstone Smoke 60×60 -laatta valikoitui käytettäväksi useaan tilaan – pääsisäänkäynnin eteisen, pukuhuoneen ja wc:n lattioiden lisäksi Celtstone -laattaa käytettiin pesuhuoneen lattiassa ja seinissä. Tehdastilausmallistostamme löytyvä laatta on kuvioinniltaan rauhallinen mutta silti näyttävä. Tehosteeksi pesuhuoneeseen lisättiin myös Stoneglass Negro -mosaiikkia. Huoliteltu lopputulos viimeisteltiin metallisilla kaakelilistoilla. Tumma sävy jatkuu saunan seinäpaneeleissa, joita valkoiseksi käsitellyt lauteet ja katto raikastavat.

Pukuhuoneen seinissä käytettiin homesuojattua, erittäin kestävää Värisilmä Premium -maalia. Seinien sävy 1944 haettiin lähelle Luni Grigio -laatan sävyä. Näin vierekkäin olevissa pukuhuoneeessa ja wc:ssä jatkuu yhteinen sävymaailma. Sekä kodinhoitohuoneen että saunan lattiassa käytettiin Värisilmän Concept Nero 10×10 -laattaa.

Ulkomaalaus toteutettiin Teknoksen Nordica Matt -maalilla. Kodin sävymaailman luonnollisena jatkeena toimivat valkoinen, musta ja sävy 616X.

 

 Haaveiletko sinä omasta sisustusprojektistasi?
Tule juttusille Värisilmään! Oli haaveesi sitten pieni tai suuri, kotona tai työpaikalla – me Tunnetila-sisustuspalvelussa voimme auttaa sinua tekemään sisustushaaveistasi totta.

 


 

Raisa Leinonen

Tunnetila-sisustuneuvoja, Värisilmä Tornio
raisa.leinonen@varisilma.fi
p. 0400 309575

Ota yhteyttä