Pohjoinen Värisilmä avuksi myyntikohteen remontissa – yhteistyössä remonttiliikkeen kanssa

25.6.2019

Oulun Värisilmän Ammattilaispalveluidemme Elsa Laiti sai remontti- ja lvis-palveluita tarjoavan Qmaint Oy:n Tuomo Martikaiselta mielenkiintoisen yhteydenoton.

 

Tuomo esitti  Elsalle yhteistyöideansa, joka koski 70-luvulla rakennetun kerrostaloasunnon sisustussuunnittelua ja pintamateriaalivalintoja. Pian Elsa kävikin tutustumassa tähän täysremontin jälkeen myyntiin menevään asuinhuoneistoon, jonka suunnittelussa myös sisustusneuvojataustaa omaava Elsa sai vapaat kädet. Tai melkein:

”Tuomo esitti ajatuksena keittiön välitilan tapetoimisesta”, Elsa kertoo.

Asunnossa oli 70-luvulle tyypillisesti tummat, puunsävyiset ikkunanpielet, kirkkaan keltainen ulko-ovi ja taloyhtiön hissi oli vihreä.

”Nämä olivatkin inspiroiva, hyvä lähtökohta asunnon suunnitteluun”.

 

 

“Tiesin siis alusta asti, että asunto menee remontin jälkeen myyntiin. Halusin tehdä siitä kuitenkin jotakin muuta kuin pelkän valkoisen”, Elsa jatkaa.

Elsa valitsi kohteeseen laadukkaita pintamateriaaleja – ”järkivalintoja niin ominaisuuksiltaan kuin hinnoiltaankin.”

”Asunnon sisustussuunnittelussa lähdin liikkeelle parketista. Lattiamateriaaliksi kohteeseen valitsin viistereunaisen Parla Tammi Chalet Tundra -lankkuparketin, jossa on ajan patinaa parhaimmillaan. Lattian luonnonläheinen harmaan sävy ja harjattu pinta yhdessä tammen voimakkaiden ja näyttävien syy- ja oksakuvioiden kanssa puhuttelee taatusti. Kun lattiavalinta oli tehty, pirautin Köökinikkareille ja varasin ajan keittiön suunnitteluun.”

 

 

Köökinikkareiden suunnittelija Kirsi Knuutinen auttoi keittiökalusteiden värien valinnassa. Kirsi kertoi myös Tuomon miettineen tummempaa kalustesävyä keittiöön.

“Tämän kodin keittiöstä ei siis todellakaan tulisi valkoista. Keittiökalusteiden väriksi valikoitui grafiitinharmaa, jota täydennettiin betoninsävyisellä ohuella työtasolla. Keittiön toiminnalliset yksityiskohdat  ja mekaniikat jätin Kirsin ammattitaidolla valittaviksi”, Elsa kertoo.

 

 

Punaisena lankana mustat yksityiskohdat

Keittiön jälkeen vuorossa oli kylpyhuoneen suunnittelu. Tila oli lähtökohtaisesti haastavan pieni niille kaikille arjen toiminnoille, joita sinne tuli saada mahtumaan. Ovea siirtämällä pesukoneen sai mahtumaan heti oven tuntumaan niin, ettei se myöskään pistä silmään heti sisään astuessa.

“Halusin kylpyhuoneeseen seinälaatan, joka on näyttävä, mutta kestää aikaa. Valitsin seinälaataksi 30×60-kokoisen Interno 9 Pearl -laatan. Seinälaatoitukseen saatiin jujua myös peräseinän erikoisladonnalla. Tilan valkoiset kylpyhuonekalusteet raikastuivat sävyllisen seinälaatan kanssa yhdistettynä.”

Myös musta suihku toi tilaan särmää. Kylpyhuoneen lattiaan Elsa valitsi Easy Silver 10×10cm mosaiikkilaatan, jonka sävy sopii seinänlaatan sävyyn loistavasti.

 

 

10×10-kokoluokassa lattialaatta on paitsi neliöhinnaltaan edullisempi, niin myös ”verkkopohjaisena” asentajaystävällisempi .

“Tein kylpyhuoneesta 3D-kuvat ja lähetin sähköpostitse Tuomolle, joka hyväksyi suunnitelmani. Samalla laatoittaja sai valmiit ohjeet laatoitustyöhön”, Elsa kertoo.

Pikkuhiljaa  asuinhuoneiston juju – mustat yksityiskohdat – alkoivat näkyä myös käytännössä. Mustia yksityiskohtia lisättiin mm. kiintokalusteiden liukuoviin. Tapettivalinnan kautta tuotiin uuteen tummaan keittiöön piristystä ja linkki talon arkkitehtuuriin ja valmistumisvuoteen, eli 70-lukuun.  Tapetiksi valikoitui Boråstapetetin Scandinavian Designers 1750 vihreine koivunlehtineen. Tapetin mustat yksityiskohdat istuvat hienosti myös tummiin ikkunanpieliin.

”Yleissävyksi tähän uuteen kotiin valitsin Värisilmän Unelmien Värit -kartasta puhtaan Pilvilinna-sävyn, joka tuo valkoiset ikkuna-, ovi- ja jalkalistat loistavasti esiin”, Elsa kuvailee.

 

 

“Tässä kohteessa tilaaja (Qmaint) ilmoitti minulle materiaalien määrät ja me Värisilmässä huolehdimme, että toimitukset tapahtuivat remontin etenemisen tahdissa. Projekti eteni kaiken kaikkiaan sujuvasti. Qmaintin Tuomo oli bongannut keittiöön vielä mustan kohdevalaisimen, joka kruunasi kokonaisuuden”, Elsa kertoo.

 

Pohjoisen Värisilmän ammattilaiset auttavat, olipa ajatuksenasi remontoida tai rakentaa uutta perheellesi, asiakkaallesi tai vaikka myyntikuntoon.

Pistäydy myymäläämme – Rovaniemellä, Oulussa, Kemissä, Torniossa, Kemijärvellä ja Vantaan Tammistossa – tai soita. Kerromme, miten voimme olla avuksesi! Katso yhteystietomme ja ota yhteyttä!

 

Ota yhteyttä