Sisustusneuvojamme esittelee valoisan Tunnetila-kodin

8.8.2018

Tämä valoisa ja lämminhenkinen koti rakennettiin sillä ajatuksella, että se olisi paras paikka maailmassa siihen muuttavaa perhettä ajatellen. Toimiva koti, jonka sisustusmateriaalit ja sävyvalinnat kestäisivät aikaa ja arkea.

Rovaniemen Keittiömaailman Timo Niskakarin kädenjälki näkyy kodin keittiökalusteratkaisuissa sekä kodinhoitohuoneen ja makuuhuoneiden kalustevalinnoissa. Haastoimme toisemme keittiön kalusteovien sävyvalinnoissa – yhteinen sävy löytyi.

Arjen helppoutta ajatellen valitsin kodin lattiamateriaaliksi kosteutta ja elämää kestävän, lämpimän harmaan sävyisen Pureclick 40 Toulon Oak -vinyylilankun. Asumismukavuutta tuo vinyylilankun alle asennettu alusmateriaali. Emme unohtaneet uiville lattioille välttämättömiä saumalistoja mm. eri huonetilojen väliin – ne valittiin tietysti lattian sävyyn sointuviksi.

Eteisen lattialaatta Milestone Grigio 15×90 cm sointuu kokonaisuuteen ja piilottaa samalla enimmän kengissä kantautuvan hiekan. Lattiassa käytetty tiililadonta tuo lisäfiilistä tilaan. Sama laatta jatkuu myös wc-tilan lattiassa. Wc:n seinät maalattiin himmeällä seinämaalilla, sävynä Tikkurilan valkoinen. Wc-tilaan asennettiin Otsosonin Aalto-kalusteryhmä Riihi-ovella, jonka pelkkä nimi jo kertoo kuvaavasti tämän rouhean oven ilmeestä. Wc:n kalusteratkaisuina toimii allaskaappi laatikostoilla, sekä korkea kaappi joka tuo lisää säilytystilaa. Valopeili Roc:ssa valo ”kiertää” koko peilin.

Kodin kylpyhuoneessa tunnelmaa luo tehosteseinä, jossa laattana on Interno 9 Silver 30x60R. Sama sävymaailma jatkuu lattiassa Jamaica 10×10 Light Grey -mosaiikkilaatalla. Peruslaataksi kylpyhuoneeseen valittiin mattapintainen Option White Matt 30x60R. Ikkunan ympärykset viimeisteltiin mattahopealla ProgressProfiles -laattakulmalistalla. Saunan paneelit ovat lämminsävyistä haapaa.

Kodinhoitohuoneen ”kurapisteen” seinässä on upea kookas Bistrot R4RU Infinity Soft 60x60R -laatta. Sama sävy löytyy myös kodinhoitohuoneen pöytätasosta.

Kodin suosituin tila – valoisa olohuone ja keittiö, ovat harmoninen kokonaisuus joka on helposti muunneltavissa mm. tekstiilein asukkaan mielisävyihin. Totutusta poiketen korostettiinkin ikkunaseinää maalaten se tehostesävyllä J487. Samalla saatiin ikkunoiden valkoiset kehykset nousemaan – näin huone ei välttämättä kaipaakaan verhoja. Keittiön ”kodinkone-seinällä” integroidut kalusteovet ovat samaa sävyä kuin tehosteena toimiva olohuoneen ikkunaseinä.

Kodin suurimpaan makuuhuoneeseen valitsin katseenvangitsijaksi grafiitinharmaan tapetin kuparihohteella, joka on yhdestä uudesta Casadecon suosikkimallistostani – Utah 2964 9211. Pienemmän makuuhuoneen tapetti on lämminsävyinen kuparihohteinen moderni struktuuritapetti – Utah 2959 1133. Valitettavasti valokuva ei toista täysin tapettien koukuttavia värisävyjä tai struktuuria. Kolmannessa makuuhuoneessa tehosteseinä maalattiin olohuoneessakin olevalla sävyllä J487.


Rakennuttaja Borelia Rakennuksen Aapo Marjala naurahtaa, että suunnitteluyhteistyö sujui loistavasti – ”Aloituspalaverin jälkeen jätin sisustussuunnittelun kokonaan Marin huoleksi. Marin tekemisen laatu, sisustussilmä, kokonaisuuksien hallinta sekä toimitusten sujuvuus on tasokkaaksi todettu.” Projekti oli minulle mitä mieluisin – sain vapauden suunnitella, mutta samaan aikaan haasteena oli toteuttaa käytännössä toimiva koti.

 

Mari Marjala
Tunnetila-sisustusneuvoja
p. 0400 309 553
mari.marjala@varisilma.fi

Tule ja piipahda myymäläämme Rovaniemellä, Oulussa, Kemissä, Torniossa, Kemijärvellä tai Vantaan Tammistossa – kerromme mielellämme miten Tunnetila-sisustuspalvelumme voi auttaa sinua sisustushaaveittesi toteuttamisessa, olipa haaveissasi remontti tai uuden kodin sisustaminen.

 

Ota yhteyttä