Uusi Värisilmällä sisustettu koti odottaa asukkaitaan

21.12.2018

Uusi Värisilmällä sisustettu koti odottaa asukkaitaan

Sain suunnittelupöydälleni mielenkiintoisen kohteen.  Aurinkoiselle etelään avautuvalle tontille Oulujoen läheisyyteen Sangintielle oli nousemassa rakennusliike Domectorin urakoimana valoisa uusi koti. Tämän modernin, yksitasoisen 133 m²:n omakotitalon pintamateriaalisuunnittelun lähtökohtana oli löytää materiaalit, jotka täyttäisivät laatu- ja trenditietoisenkin sisustajan kriteerit. Domector tunnetaan ajattomasta arkkitehtuuristaan ja korkeasta laadustaan. Domectorin kantavana ajatuksena on rakentaa koteja, jotka kestävät aikaa ja  ovat käyttäjäystävällisiä. Koska tämä kohde rakennettiin myyntiin, materiaalivalintojen tuli olla myös moneen sisustusmakuun sopivat.

Lattiamateriaaliksi valittiin Parlan yksisäleinen Tammi Select -parketti, joka lähes oksattomana antaa kohteeseen hyvin rauhallisen ilmeen. Luonnonvärinen parketti on yhtäaikaa ajaton ja ajan hengen mukainen ja luo hyvän pohjan muulle sisustukselle. Olo– ja makuuhuoneen lattiasta kattoon ulottuvat, upeat ”tammi-raamiset” ikkunat päästävät luonnonvalon kauniisti sisään. Tämän ajattoman kodin seinät eivät kaipaa tehostevärejä – yleissävyksi valittiinkin neutraali, lämmin valkoinen –  Tikkurilan F484 Kalkki. Tuleva asukas saa sitten halutessaan tuoda omat lempivärinsä uuden kotinsa seinille.

Ainoastaan keittiön ja ruokailutilan seiniin valittiin lämmin harmaan sävy – Tikkurilan Pro Grey -värikartan vaalea harmaan sävy 1916, joka korostaa kauniisti keittiön mattavalkoisia kaapinovia ja samalla tilaan syvyyttä. Keittiön ”välitilaikkuna” toimii kiinnostavana yksityiskohtana, niinpä välitilaa ei haluttu erikseen korostaa vaan kalusteseinät maalattiin kokonaisuudessaan pesunkestävällä maalilla

  

Kodista haluttiin yhtenäinen ja ehjä kokonaisuus, joten kaikkien tilojen laatat valittiin italialaisen Ragnon Rewind-sarjasta. Eteisen harmaa lattialaatta on kuran ja hiekan suhteen armollinen Rewind Polvere 60x60cm.  Samaa laattaa on käytetty myös pukuhuoneessa sekä molemmissa wc-tiloissa.

Pesuhuoneen ja saunan lattialaatta on samainen Rewind Polvere 10×10 cm:n kokoisena.  Kaikki seinälaatat ovat Rewind-sarjan 25×76 cm:n
kokoista kaakelia, joka isokokoisena on trendikäs valinta ja antaa rauhallista spa-tunnelmaa pieneenkiin kylpyhuoneeseen.

Pesuhuoneen seinälaatta on vaalea Rewind Vanilla, wc-tilojen kalusteseinät sekä seinä-wc:n koteloinnit on astetta tummempaa Rewind Polvere -laattaa. Pukuhuoneen yksi seinä laatoitettiin myös tummemmalla Rewind Polvere -laatalla, mikä yhdistää pesuhuoneen osaksi kauniita kylpy- ja saunatiloja.

 


Tehdäänkö yhteistuumin sinunkin sisustushaaveistasi totta? Tule juttusille Värisilmään!
Oli haaveesi sitten pieni tai suuri, kotona tai työpaikalla – me Tunnetila-sisustuspalvelussa
voimme auttaa sinua tekemään sisustushaaveistasi totta.

 

 

Minttu Vartiainen
Tunnetila-sisustusneuvoja
Värisilmä Oulu
p. 0400 309 563
minttu.vartiainen@varisilma.fi

Ota yhteyttä