Värisilmän vinkit lattiamateriaalin valintaan

10.10.2017

Kun vaadit lattiapinnaltasi erityisen kovaa kulutuksen kestoa, on vinyylilankku ehdoton suosituksemme. Se kestää hyvin kulutusta sekä kosteutta kuivien tilojen lattioissa. Vinyylilankku on myös helppo asentaa lukkopontin ansiosta ja työstäminen onnistuu mattoveitsellä.

Laminaatti on tyylikäs lattiavalinta ja värivaihtoehtoja on runsaasti. Lankkukuosisten laminaattien reunaviisteillä voidaan korostaa lattian lautamaista ulkonäköä. Suosittelemme kotitiloihin vähintään 8 mm paksua, käyttöluokan 32 laminaattia, jonka pinta kestää jo kovempaakin kulutusta. Mikäli vaaditaan kovempaa kulutuksenkestoa, kannattaa valita paksumpi 33-käyttöluokan laminaatti.

Kun arvostat tyylikkyyttä ja aitoutta, on parketti oikea valinta. Parketeissa on lukuisia erityylisiä malleja erilaisilla pinta- ja värikäsittelyillä. Parketin kulutuksenkesto riippuu puumateriaalista, esimerkiksi vaaleista puulajeista saarni kestää paremmin kulutusta kuin koivu, ja tammi sijoittuu kovuudeltaan näiden kahden väliin. Parketin ehdoton etu on sen uudistettavuus. 15 mm paksu parketti voidaan hioa ja käsitellä kaksi kertaa.

Koira- ja lapsiperheille suosittelemme vinyylikorkkilattiaa. Vinyyli lattiamateriaalin pintakerroksessa kestää hyvin kulutusta ja tekee lattiasta helppohoitoisen. Runkomateriaalin kaksinkertaisen korkin ansioista vinyylikorkki on myös lämmin ja miellyttävän tuntuinen, eikä rasita selkää tai jalkoja.

 

Esa-Pekka Hautala
lattia-asiantuntija
Värisilmä Tornio

 

Ota yhteyttä