Vinkit puupaneelin maalaamiseen

20.11.2017

Katso maaliexpertti Markun vinkit puupaneelin maalaamiseen videolta:

Me suomalaiset olemme puupintojen ystäviä. Kuultavan käsittelyn sijasta voit myös peittomaalata niin seinä- kuin kattopaneelisi. Kun haluat maalata valoa sisään ja muuttaa vaikka paneeliverhoillun olohuoneesi valkoiseksi, moderni paneeliseinämaali on ykkösvaihtoehto. Oksat kuuluvat puupintaan. Moderneimmat paneeliseinämaalit estävät oksien läpilyönnit.

Puhdista maalattava pinta maalipesulla. Poista mahdollinen irtonainen ja heikosti kiinni oleva lakka/maali. Sitten maalaamaan! Kun valitset maaliksi esimerkiksi uuden Teknoksen Paneeliseinämaalin, tämä yksi ja sama tuote toimii sekä pohja- että pintamaalina.

Satsaa kunnon maalaustyökaluihin. Jatkovarsi ja laadukas leveä 70-100mm (paneelisi leveydestä riippuen) keinokuitusivellin on paras kaverisi tässä maalausprojektissa. Jos maalaat paneelit irrallaan, maalaa pontit ohuemmin, jotta paneelien asennus ponttiin onnistuu näppärästi.

Hyvissä ajoin ennen maalaustyön aloittamista, laske rempattavan huoneen lämpötilaa jollakin asteella. Näin maali ei pääse kuivumaan liian nopeasti ja maalausjälki on tasainen. Maalaa seinässä/katossa olevat paneelit esim. 2-3 paneelin leveydeltä aina koko paneelin pituudelta. Karkeasti voi sanoa,  että kun maalaat ensimmäisen maalauskerran aamupäivällä, iltapäivällä n. 3-4 h kuluttua pinta on uudelleen maalattavissa. Maalauskertoja paneelin elävyydestä, paneeliseinämaalista ja maalarin kädenjäljestä riippuen tarvitaan 2-4. Teknoksen uudella Paneeliseinämaalilla valmista komeaa pintaa saat kahden maalauskerran jälkeen.

 

Markku Hakola
Värisilmän maaliexpertti

Ota yhteyttä