Oulun Värisilmä Color Cafe shop esittää:

Pikisaaren Ankkuri

Kevään 2017 aikana Pohjoisen Värisilmän nettisivuilla, Facebookissa ja YouTube-kanavalla seurattiin viikottain Pikisaaren Ankkurin valmistumista.

Pikisaaren Ankkuri on Oulun Pikisaaressa sijaitseva rakennusliike Domectorin huippukohde, joka pitää sisällään neljä omakotitaloa ja yhden kolmen asunnon rivitalon, sekä taloyhtiön yhteisen rantasaunan. Kohteen sisustussuunnittelusta vastasi Tunnetila-sisustusneuvojamme Minttu Vartiainen, joka johdattaa sinut videoilla kohteen toteutukseen suunnitteluvaiheesta valmiisiin koteihin asti.

Jos haluat Tunnetila-sisustusneuvojamme apua myös sinun kotiisi, tee yhteydenottopyyntö!

Episodi 1: Pikisaaren Ankkurin esittely

Pikisaaren Ankkurn kohteet valmistuivat upealle paikalle, merelliseen kulttuurimaisemaan, Oulun Pikisaareen, joka sijaitsee vain muutaman minuutin kävelymatkan päässä Oulun kauppatorilta. Kohteen rakentaminen aloitettiin syksyllä 2016, ja asukkaat pääsivät muuttamaan uusiin asuntoihinsa kesäkuussa 2017. Värisilmä vastasi kohteen pintamateriaaleista sisustussuunnittelusta toteutukseen. Kohteet sisustettiin Värisilmän materiaaleilla, ja hoidimme sekä suunnittelun että asennuksen. Värisilmän sisustusneuvoja Minttu Vartiainen on ollut mukana suunnittelemassa kohteen pintamateriaaleja jokaisen perheen kanssa.

Episodi 2: Pintamateriaalien suunnittelu rakennusvaiheen aikana

Domector pyysi Minttua suunnittelemaan kohteeseen sopivan sisustuksen, joka olisi muunneltavissa jokaisen asukkaan mieltymysten mukaan. Lähtökohtana suunnittelulle oli laadukkaat pintamateriaalit, jotka kestävät aikaa. Suunnittelussa Minttu lähti liikkeelle kohteen sijainnista veden äärellä. ”Halusin mukaan luonnonläheisiä materiaaleja, ja värisävyjä etsin muun muassa hiekasta ja kivestä.” Suunnitelman laatat Minttu valitsi Ragnon Rewind-sarjasta, josta löytyy hyvä valikoima erisävyisiä ja -kokoisia lattia- ja seinälaattoja. Mintun valitsemat sävyt ovat harmonisia, tummanharmaasta taitettuun valkoiseen. Pesuhuoneessa tehostuksena käytettävä aaltomainen laatta vie ajatukset veden äärelle. Kohteiden parketit ovat kotimaisen Parlan. 

Episodi 3: Miten sisustussuunnittelu toimii yhteistyössä rakennuttajan kanssa?

Värisilmä hoiti rakennusliike Domectorin Pikisaari-hankkeessa sisustuksen pintamateriaalit suunnittelusta toteutukseen. Suunnittelija Minttu Vartiainen oli projektin aikana yhteydessä sekä rakennusliikkeen että asiakkaiden kanssa. ”Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Värisilmän kanssa. Asiakkaamme ovat saaneet hyvää ja yksilöllistä palvelua, ja Värisilmä on pystynyt tarjoamaan meille myös asennuspalvelun”, kertoo Domectorin toimitusjohtaja Pekka Pikkujämsä. Yhteistyökumppanina Värisilmä hoiti materiaalien hankinnan työmaalle rakennusaikataulun mukaisesti, sekä myös asennuksen. Rakennusliikkeeltä tuli toive laadukkaista ja ajattomista materiaaleista. Näiden lähtökohtien pohjalta Minttu suunnitteli kohteeseen sopivat ratkaisut. ”On ollut hienoa päästä mukaan rakennushankkeeseen, jossa pintamateriaalien laatuun ja ulkonäköön on haluttu panostaa”, Minttu toteaa.

Episodi 4: Mitä materiaaleja kylpyhuoneeseen?

Kylpyhuoneen materiaaleja valitessa kannattaa lähteä liikkeelle tunnelmasta. Halutaanko tunnelmasta raikas vai ylellinen, vai kenties pehmeä? Laattatrendejä on tällä hetkellä useita. Suosittuja ovat marokkolaistyyliset laatat, sekä marmorikuvioidut laatat, joilla on helppo luoda ylellistä ilmettä kylpyhuoneeseen. Luonnonläheiset mudan ja harmaan eri sävyt näyttävät hyvältä, ja mattapintaisena niillä saa kylpyhuoneeseen pehmeää fiilistä.

Pikisaaren Ankkurin suunnittelussa sisustusneuvoja Minttu Vartiainen lähti liikkeelle luonnonläheisistä sävyistä. Ragnon Rewind-sarjasta, jota kohteessa on käytetty, löytyy useita erikokoisia laattoja ja pehmeitä sävyjä, joista kaikki sointuvat yhteen. Sileäpintaisten isojen seinälaattojen rinnalla on käytetty struktuurilaattaa, jossa on kaunis aaltokuvio. Kohteen rantasaunalla on luonnonväristä hirsiseinää. Sinne Minttu suunnitteli mustanharmaan laatan, jota käytetään sekä seinässä, että lattiassa. Yhtä väriä, mutta useaa erikokoista laattaa käyttämällä saadaan aikaan yksinkertainen, mutta tyylikäs lopputulos.

Episodi 5: Miksi sisustussuunnittelijan ja asentajan välinen yhteistyö on tärkeää?

Sisustussuunnittelijan ja asentajan välinen yhteistyö on tärkeää jokaisessa projektissa. Pikisaaressa asennustyöstä vastasi Lapin Lattiamestarit, ja yhteistyö oli helppoa, kun toimijat sijaitsivat samoissa tiloissa. Tiivis yhteistyö alkoi jo suunnitteluvaiheessa. Värisilmän sisustusneuvoja Minttu Vartiainen kysyi idean saadessaan Lapin Lattiamestareiden työnjohtaja Anssi Juntuselta, miten idean voi toteuttaa. Kun jo suunnitteluvaiheessa ollaan yhteydessä asennuspuoleen, sisustusneuvojakin pysyy kartalla siitä, miten eri tekniset ratkaisut vaikuttavat kustannuksiin. Suunnittelijana Minttu laatii kohteesta huonekortit, ja tarvittavat työohjeet asentajille. Näin varmistutaan siitä, että kohteessa asennetaan oikeat materiaalit oikeaan paikkaan ja oikein päin. Yhteistyöllä varmistetaan, että sekä visuaalinen että tekninen puoli ovat kunnossa, ja lopputuloksesta tulee sellainen kuin on suunniteltu.

Episodi 6: Millaisia sisustusmateriaaleja kannattaa valita makuuhuoneeseen?

Makuuhuoneen tulee olla miellyttävä paikka rauhoittumiselle. Perinteisesti makuuhuoneeseen on suositeltu viileitä värisävyjä, mutta sisustusneuvoja Minttu Vartiaisen mielestä nämä säännöt voi unohtaa, ja valita juuri niitä värejä, kuvioita ja pintoja, joista itse pitää. Yleensä makuuhuoneen tyyli noudattaa muun kodin linjaa, mutta usein sinne halutaan ripaus ylellisyyttä. Kokolattiamatto on trendikäs valinta makuuhuoneeseen, ja Pikisaaren Ankkurinkin yhdestä huoneistosta löytyy tämä pehmeä tekstiilimatto. Tekstiilimattoon yhdistettiin eläväpintainen tapetti ja lämpimänharmaa seinämaali. Näillä saatiin aikaan ylellinen, pesämäinen tunnelma. Tapettien lisäksi kohteen makuuhuoneessa on käytetty erilaisia sisustuslaasteja.

Episodi 7: Valmis koti omannäköisillä sisustusmateriaaleilla

Tervetuloa juuri valmistuneeseen Oulun Pikisaaren Ankkuriin! Upean merellisiin maisemiin ja samalla kivenheiton päähän ydinkeskustasta on valmistunut neljän omakotitalon ja yhden kolmen asunnon rivitalon muodostama kokonaisuus. Lisäksi kaikkien asukkaiden käytössä on yhteinen rantasauna, jonka terassilta voi ihailla näkymiä Oulujoen suistoon. Värisilmän sisustusneuvoja Minttu Vartiainen on suunnitellut kaikkien kohteiden pintamateriaalit yhdessä jokaisen perheen kanssa. Materiaalit ovat Värisilmästä, ja Värisilmä on hoitanut myös asennustyöt. Kaikissa kodeissa näkyy asukkaiden tyyli ja toiveet: on ajattomampia ja trendikkäämpiä ratkaisuja. Yhteistä kaikille on varmasti laadukkaat tuotteet. Kaikista kodeista löytyy kotimaisen Parlan parkettilattiat, sekä portaikoista Forbon tekstiilimatot. Kaikki laatat ovat Värisilmästä, ja pääosassa ovat Ragnon Rewind-sarjan laatat. Viimeistelyssä on käytetty Oliven listoja. Rantasaunassa pääroolissa on hirsi, ja sen kaverina on käytetty mustanharmaata laattaa sekä seinissä että lattiassa.

Kerrassaan hieno ja ainutlaatuinen projekti on nyt takana. Onnea tuleville pikisaarelaisille uusiin koteihin!

Ota yhteyttä