Ulkomaalauksen muutoskohdekisan voittaja

Voittajakohteemme on vanha rintamamiestalo, jonka sävysuunnittelun olemme saaneet hyvään alkuun. Asukkaat toivoivat talolle jotain vihreän sävyä, mikä soveltuukin perinteiseen taloon mainiosti. Alun perin talo on ollut hitusen taitettu valkoinen, joka tuntui asukkaista vähän mitäänsanomattomalta.

Miten sitten valitaan oikea vihreän sävy? Sinivihreiden ja keltavihreiden lisäksi on voimakkaasti harmaaseen taittuvia vihreitä. Luonnossa näkyvät vihreän sävyt löytyvät keltavihreältä alueelta, luonnossa ne ovat yleensä hyvin tummia (esim. havut, nurmikko ja lehdet). Yhtenä tuttuna sääntönä vihreidenkin valinnassa on, että ulos ei kannata valita kaikista kirkkaimpia sävyjä – hieman likaiset ja sameat vihreän sävyt näyttävät ulkona hyviltä. Ulkona väri on vaaleampi ja kirkkaampi kuin liikkeen värimallissa.

Ensin pitää päättää, haluaako mukautua perinteeseen, vaiko luontoon.  Jos halutaan perinteistä, valitaan hieman heikompia vihreän sävyjä. Jos taas halutaan sulautua luontoon, valitaan keltaiseen vivahtavia vihreitä.

Kohteen sävysuunnittelijana toimi maaliasiantuntijamme Marjo, joka kävi värimallien kanssa paikan päällä ja lopulta vaihtoehdot saatiin rajattua kahteen eri vihreän sävyyn. Asukkaat valitsivat värivaihtoehdoiksi perinteiseen nojaavan viileähkön vihreän, sekä hieman kellertävän luontoon sulautuvan vihreän. Marjo teki näistä kahdesta sävystä asukkaille mallinnokset, joista saadaan osviittaa siitä, miltä sävyt näyttäisivät isoina pintoina.

Ensimmäisessä kuvassa talo nykyisessä maalissaan, alla mallinnokset Tikkurilan sävyistä 586X (kellertävä) ja 591X (viileämpi).

4ee1f65e-983a-44c8-8301-8654557df04f7ec034ad-58eb-4cec-96ef-06306278e476

 

Ota yhteyttä